מופעים וכרטיסים

תל אביב דאנס 25

ג'וליאן המילטון | קואן – לתקופתנו

אולם ירון ירושלמי
יום רביעי, 13 אוגוסט, 2025, 19:00
60 דקות

אין כניסה למאחרים.

תאריכים נוספים

יום רביעי
13/08/2025
19:00
אולם ירון ירושלמי
77 - 110₪

הסולו החדש, הבא, זה שנוצר עכשיו, בימינו.

הסולו לבדו – לראות את שתכופות ניתן לראות רק לבד.

הקול הבודד – לא בשממה אלא במקום ובמצב המודרניים… מבולבל, כועס, מפוחד… בעל תובנה ואבחנה, שליו.

האדם היחיד פועל ומקשיב לאדם הבודד ולקהל הנאסף.

קואן: אנקדוטה פרדוקסלית / חידה חסרת פתרון… מקורה ביפנית: עניין למחשבה ציבורית.

הסולו "קואן" שיצר ג'וליאן המילטון הוא הרהור יפהפה על מסע מבודד בתוך הנוף העכשווי שבו אנשים מחפשים בהירות והבנה בתוך עצמם בינות לרעש ולכאוס. הוא עוסק באופיו הפרדוקסלי של הקיום שלנו, נע בין בלבול לתובנה, זעם לשלווה, בזמן שהתודעה הקולקטיבית סביבנו צופה בנו. כמו קואן מסורתי, הוא מזמין הרהור והתבוננות פנימית על ידי עידוד חקר מעמקי התודעה והתפיסה שלנו.

קואן, כצורה מסורתית של תרגול רוחני בזן בודהיזם, נועד לעודד חשיבה אינטרוספקטיבית והגעה להארה. הוא מורכב לרוב מסיפורים פרדוקסלים, משפטים, או שאלות שאין להן פתרון ישיר או תשובה הגיונית. מטרת הקואן אינה להיות מובן באופן הגיוני או אינטלקטואלי אלא להתעלות מעל דרכי חשיבה קונבנציונליות ולהגיע לחוויה ישירה של הארה או "התעוררות". 

קואן בוצעה בספרד, צרפת, מקסיקו, בלגיה, יוון, פורטוגל, בולגריה, איטליה, סרביה, הולנד, ארגנטינה ואורוגוואי.

"העבודה שלי היא ליצור הופעות – קטעי סולו ויצירות ללהקה – עם רקדנים, מוזיקאים ומבצעים אחרים – והתהליך שלי, בין היתר, הוא ליצור על הבמה ברגע… להלחין ברגע… לאלתר…" ג'וליאן המילטון

הסולו החדש, הבא, זה שנוצר עכשיו, בימינו.
הסולו לבדו – לראות את שתכופות ניתן לראות רק לבד.
הקול הבודד – לא בשממה אלא במקום ובמצב המודרניים… מבולבל, כועס, מפוחד… בעל תובנה ואבחנה, שליו.
האדם היחיד פועל ומקשיב לאדם הבודד ולקהל הנאסף.

קואן: אנקדוטה פרדוקסלית / חידה חסרת פתרון… מקורה ביפנית: עניין למחשבה ציבורית.

 

ג'וליאן המילטון הוא רקדן, כוריאוגרף, משורר, מורה ומוזיקאי היוצר ומבצע קטעי מחול ברחבי העולם מזה 45 שנה. הוא יצר למעלה ממאה קטעי סולו, יצירות ללהקה ואינספור שיתופי פעולה עם רקדנים, מוזיקאים ושחקני תיאטרון. הוא נולד וגדל באנגליה, ועבר הכשרה בלונדון של שנות ה-70, תקופה של התנסות רדיקלית, שהוא מייצג באמצעות ביצועים חדשניים עד עצם היום הזה. עבודתו ברובה מאולתרת: הוא מחבר יצירות מחול באופן מיידי, כמו גם את הטקסטים שתכופות מלווים אותן. עבודתו עם טקסט היא ייחודית: היא ממזגת בטבעיות את פרקטיקת הכתיבה הממושכת שלו עם המיומנויות המעודנות שלו בתחום המחול. בעבודתו עם הלהקה שלו, אֵלֶן'ס לַיְין, הוא מנחה את הרקדנים ואת מעצבי התאורה ליצור ולבצע באותה המיידיות.

מאז שנות ה-80. הוא מופיע בלא הרף בשיתוף פעולה הדוק עם האליטה המוזיקלית של אירופה: ברה פיליפס, פרד פרית', טריסטן הונזינגר, מייקל מור ועוד. במהלך הופעותיו עמם, הוא מקריא את השירה שלו. בימים אלה הוא מעלה את הסולואים 'ראיון', 'שלום יקירה' ו'קואן לימינו' עם נגן הבס ברה פיליפס, נוריה אנדורה, ג'ורדינה מילה ורבים אחרים. במהלך 2023, ביצע עם אֵלֶן'ס לַיְין את "אוקיינוס עז" ברומא, פריז, בריסל וצרפת, ויצירתם החדשה "ילד היום" הוצגה בפריז ובבריסל במהלך 2024/2025. כפסנתרן הוא מנגן בקביעות עם המילטון קרול בברלין ובבריסל. הדיסק הראשון שלהם, 'פוינטר' יצא ב-2016. הלייבל שלו, 'BLUEDOG PUBLISHING.net', מפיק סרטונים של הופעותיו ב-DVD, בדיסקים ובדפוס. אלבום השירה החדש שלו "ג'ק משתחרר מהכלא" בשיתוף הבסיסט וילברט דה ז'וד, יצא לאור ב-2018.

 

בעליצות של נזיר מעט הזוי, הוא משגר קווי מחוות על פי מודולציות מוחשיות מאוד של אינטנסיביות, כשהם רוטטים בטווחים של הדגשות, סימני פיסוק, השעיות ושיגורים מחדש. ישותו כולה, תוססת מאוד, דומה לאצבע הפורטת על מיתר הכלי האדריכלי הגדול, שכל נפחו נכנס לתהודה מרגשת של המדומיין. מקום חי, נושם, זוכר, מחכה המקרין את עצמו. ז'ראר מיין, מבקר מחול

 

ביצוע, כוריאוגרפיה, טקסט, תפאורה: ג'וליאן המילטון
עיצוב תאורה: עופר לאופר
צילום: Irene Occhiato, Phillippe Quinta, Arnaud Beelen

 

Loading...
Loading...

צרו קשר

מרכז סוזן דלל, יחיאלי 5, תל אביב יפו, 6514946
כרטיסים: 03-5105656 | משרד: 03-5105657 | פקס: 03-5179634 | info@sdc.org.il

הבית של
המחול בישראל

מרכז סוזן דלל חרט על דגלו לקדם, לטפח ולתמוך באמנות המחול העכשווי בישראל

אנו משקיעים מאמצים ומשאבים רבים למטרות אלה ומזמינים אותך לקחת חלק בקידום ופיתוח עולם המחול הישראלי

סוזן דלל
ניוזלטר