חזרה פתוחה – הזדמנות להצצה ייחודית אל תהליך היצירה של אמני תוכנית הרזידנסי לשנת 2025, מיכאל גטמן ושרון ולבסקי. במהלך החזרה יוזמנו הצופים להשתתף במפגש חי עם הכוריאוגרפים, לצפות בתהליך היצירה ולקחת חלק בשיח עם היוצרים.
החזרה תתקיים בהנחיית נעמי פרלוב, המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלל.
תוכנית הרזידנסי של מרכז סוזן דלל מיועדת לכוריאוגרפים הפועלים בשדה המחול העכשווי. מדי שנה נבחרים שני יוצרים להשתתף בתוכנית, והם מוזמנים להפוך את המרכז לביתם האמנותי לאורך תקופת השהות. במהלכה נהנים היוצרים מגישה שוטפת לחללי הסטודיו של המרכז, ליווי מקצועי של צוות המרכז, וממרחב אידיאלי למחקר, חקירה ופיתוח של יצירה חדשה. היצירה שתפותח במסגרת הרזידנסי תעלה בבכורה כחלק מפסטיבל תל אביב דאנס 2025. התוכנית נועדה לתמוך ביצירה מקורית וחדשנית, להעמיק את תהליך העבודה של היוצרים ולחזק את הקשר בין אמנות המחול לבין הקהילה התרבותית בישראל.
אמני תוכנית הרזידנסי לשנת 2025
שרון ולבסקי
אמנית רב-תחומית, כוריאוגרפית, רקדנית ואשת חינוך המביימת ויוצרת עבודות פרפורמנס. היצירה עבורה היא שער לעסוק בנושאים פוליטיים וחברתיים. יצירותיה, המשלבות טקסט תנועה וקול, הוצגו במסגרות שונות בישראל ובהן מרכז "כלים" לכוריאוגרפיה, יריד "צבע טרי", פסטיבל "האזרח כאן" בתיאטרון קרוב, פסטיבל "בין שמיים לארץ", מרכז "מחול שלם", גלריית "המקרר", מרכז ימק"א, וכן במרחב הציבורי. שרון היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך מאוניברסיטת בן גוריון והחלה את דרכה האמנותית בשנת שירות בקהילת אנ"ת (אמנות נותנת תרומה). לאורך השנים, עבדה במגוון יוזמות חינוכיות וכיום עובדת עם מבוגרים ובני ובנות הגיל השלישי כמורה ומטפלת בשיטת פלדנקרייז וכמורה להיפ-הופ, רליס ואימפרוביזציה.
רקדנים – חביביה הרקולס, יוגב הנדל, גל זוסמנוביץ', תובל רשף
דרמטורגיה – שחר בלומנפלד
מיכאל גטמן
בנם של דורה קרולין וזכריה גטמן שעלו לישראל מלנינגרד הסובייטית בעקבות ניסיון חטיפת מטוס כושל של דיסידנטים יהודים שנועד להימלטות מברית המועצות 1970 – "מבצע חתונה". יצירתו הכוריאוגרפית מתאפיינת בריבוי נקודות מבט, תוהה על ההקשרים העדינים בין פעולה, תנועה, מבע ושפה, מסוקרנת בתגובות הגוף למצבי קיצון, ומביאה לידי ביטוי מהדהד של הקשרים היסטוריים, תרבותיים פואטיים. במקביל ליצירתו, גטמן מוזמן דרך קבע להעביר סדנאות, כיתות אמן במוסדות מחול. את הכשרתו המקצועית החל באולפן למחול בת-דור תל אביב, בהובלתה של ז’נט אורדמן. הצטרף לאנסמבל בת-שבע בניהולה האמנותי של נעמי פרלוב. בהמשך להקת בת-שבע ו Ballet Freiburg Pretty Ugly. כרקדן, היתה לו הזכות להתנסות, להתפתח ולעבוד עם היוצרים אוהד נהרין, אמנדה מילר, מרגרט דונלון, וויליאם פורסיית’. מיכאל הוא בעל תואר שני M.A מהפקולטה למדעי הרוח, אוניברסיטת האדרספילד, אנגליה. עבודת התזה שלו עסקה בשילוב בין מילים, רעיונות ומחוות בפרקטיקה של מחול עכשווי, תוך בחינה השוואתית של שיטת החקירה הגיאומטרית שפיתח הפילוסוף ההולנדי ברוך שפינוזה.
רקדנים שותפים – בשמת נוסן, מתן כהן, אורי מבזבז, אביתר עומסי, מילה לוי (מתלמדת)
דרמטורגיה – יעל ונציה
צילום – אסיה סקוריק