כתב התנועה שפיתחו נועה אשכול ואברהם וכמן, שהוצג לראשונה בשנת 1958, הוא למעשה שיטה למיפוי תנועה, המאפשרת להגדיר באופן אובייקטיבי את תנועת הגוף האנושי במרחב באמצעות כלים גיאומטריים ומתמטיים. בשנות השבעים, בקיבוץ בית השיטה, לימדה דיתה פרח, תלמידתה וחברת ילדות של נועה אשכול, את ילדי הקיבוץ שיעורים וחיבורים בתנועה לפי כתב התנועה אשכול-וכמן.
״עם תחילת הלימודים, דיתה בחרה בנו כאחת הכיתות הראשונות ללימודי כתב תנועה. אז היה כתב התנועה בשיא פריחתו. ברוסיה, פעלו אז להקת הבולשוי והבאלט המלכותי של מוסקבה לפי כתב לַאבֶּן המפורסם, ואנחנו עבדנו לפי כתב אשכול-וכמן, שפיתחו כתב תנועה יותר משוכלל. למדנו את העיקרון של החלוקה לגפיים ומִפרקים כמו כף הרגל, השוק, הירך ועד הראש. למדנו את תנועת הגוף במיפוי מסלולי תנועה במרחב בתנועות מעגליות כמו מחוגה. כל אֵבר ומִפרק נע בתנועה מעגלית במישורים, במקטעי מישורים וברוטציה – תנועת האֵבר סביב עצמו. עסקנו במגעים וניתוקים, עבודה בחלל – גופנית ומרחבית, יחס בין הציר לאֵבר, חלוקה אופקית ואנכית, והדגש המְרָבּי הוקדש לעקרון התנועה והזמן. המכשיר הבסיסי היה המטרונום. המטרונום קבע קצב אחיד ופעימותיו יצרו ערכי זמן במודוס שווה.״ ניר מן, יעף ברבורים.
יעף ברבורים / חיבורים בכתב תנועה שנות ה-70. משך: 7:42 דקות. תועד על ידי: דיתה פרח
"סרטי 8 מ"מ – ילדי בית השיטה" – אוסף תוצרים – חיבורים בתנועה משיעורי תנועה וכתב תנועה אשכול וכמן, בהנחיית דיתה פרח.
מקבץ זה של חומרי ארכיון נאסף על ידי אוצרי התערוכה.
נועה אשכול (2007–1924) – אמנית ישראלית, כוריאוגרפית ותיאורטיקנית. ב-1958 פיתחה יחד עם האדריכל אברהם וכמן את כתב התנועה אשכול-וכמן (EWMN), מערכת הממירה תנועות גופניות – לקווים, מספרים וסמלים, ורושמת אותם במבנה גריד, כפרטיטורה. שיטות אחרות פותחו במקור כדי להנציח ולתעד יצירות מחול קיימות, כאשר הכתב מתפקד כמערכת של חוקים שלפיהם ניתן לנתח תנועות ולכתוב אותן – בדומה לשימוש בפרטיטורה מוזיקלית או באלפבית. בשנת 1954 הקימה אשכול את ״הקבוצה לריקוד קאמרי״ כדי לממש את לימודיה בתנועה. נועה אשכול גדלה בקיבוץ ועבודה קיבוצית תמיד הייתה נדבך חשוב בעבודתה. ביתה הפרטי בחולון, היה – ועודנו – מרכז המחקר השיתופי על כתב התנועה אשכול-וכמן ועל ריקודיה.
באדיבות ארכיון נועה אשכול לכתב תנועה.